My Event Log keeps showing many recurring instances of Critical (3) Priority: 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel x (where x=1-3) No Ranging Response received - T3 time-out Model: CM1150V|DOCSIS 3.1 Nighthawk® Multi-Gig Speed Cable Modem for XFINITY® Voice. Our community is your official source on Reddit for help with Xfinity services. Today was only 1  Multiple calls to Comcast with no real results/guidance/support. Just a cable directly to the MPOE grounding block. Level 1 phone support cycles the modem, says they don't see anything. 21:20:38 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on - 4120861 I've had this modem and router setup going for a while now. Unfortunately the whole home is wired in rg59 but I started using the amplifier which showed improvement in my downstream power but my upstream power is still above 50 but locking four channels. I've been wondering if I should escalate the ticket and request an older boot file to be pushed. hi wifi keeps cutting out regularly have the following log 07/01/2021 19:39:37 Error TCS Fail on all Upstream - 4557831 They must have fiddled around with something up there because there are no more T3 errors in the modem log since 12/20. I began noticing erratic internet service issues beginning somewhere around Oct 8, or so. Be sure the ISP provisions the modem correctly.Be sure there are no coax cable line splitters in the between the modem and ISP service box. Really need help with this. Same thing happened to me, thought I was going crazy. Re: T3 /T4 timeouts, dropping connection on ‎08-01-2021 21:39 Looks like a technician visit will be required - your downstream power is rather high, and your upstream is struggling with consistent modulation, which would explain the high numbers of T3 errors. Loads of upload related … Upload speeds range from 0.x to 3.x during day. Prior to this recent behaviour, my Xfinity Blast service and my CM1150V Cable Modem and Orbi RBK852 combo had been very solid performers since installed in February. Any update on this? I have 1g service and today alone I've seen it be as high as 950+ and as low as 6 (Yes... 6). Have the ISP check the signal and line quality UP to the modem. The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. Press J to jump to the feed. I had Comcast come and check, they said the signal strength was good and the noise was low. I would like to get the latest firmware update 5.5.10.2 for my Zoom 5370 modem. I then saw that there were a lot of t3 and some t4 errors. By using our Services or clicking I agree, you agree to our use of cookies. Problem persists. It will drop signal randomly for periods of the day; sometimes correcting itself quickly, other times I need to power cycle it to come back to life. Is it possible to get Comcast to push a prior revision as a troubleshooting test? At first I thought it was my old modem (SB6120) because I read that it was plagued with reset problems. Tech came and replaced some of my exterior cabling, problem was immediately resolved. The modem logs seem flooded with "No Ranging Response received - T3 time-out" and "16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1", and often times when I check through the day, upstream channel 1 seems to keep losing it's lock. Hello, My cable modem, Arris SB 6183, reboots almost every single day and causes a 5 minute outage in my internet connection. The only thing that seems to bring any temp relief is a modem reboot. Please contact the moderators of this subreddit if you have any questions or concerns. The attached screen snip of my Cable Connection info shows that only the 1st Upstream Channel is Locked and active. Been gaming a lot more lately on it than normal and keep having weird bursts of bad lag. Cookies help us deliver our Services. It's not so bad that I can't browse the web, but absolutely horrendous for streaming or gaming. 04-22-2020 SB8200 Log and Signals. This post was marked as a discussion by a moderator. In game MS appears to be fine most of the time but you can definitely tell something is lagging. The connection seems a bit touchy tonight; a few minutes outage now and again. Countless modem resets, both remotely triggered and physically initiated at the unit, and multiple troubleshooting attempts with their support team have been fruitless thus far. Please mark your thread as solved so otthers will now. I have connected my Netgear CM1000 directly at the point of entry. Connections look great and tight. Re: No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? Warning (5) GitHub Gist: instantly share code, notes, and snippets. Steaming services with horible quality. Watching speeds, they have been completely erratic. I'm having the same problem. I've been wondering if Comcast may have pushed, 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel, No Ranging Response received - T3 time-out. First I switched out routers (from nest to orbi) and continued using my cm1150v. Warning (5) Dynamic Range Window violation Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4) The upstream LED was flashing green so I had a tech from ... 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 8: Warning (5) Dynamic Range Window violation: Warning (5) RNG-RSP CCAP Commanded Power in Excess of 6 dB Below the Value Corresponding to the Top of the DRW: One tech came out and didn't find any issue with the line, blamed my surfboard modem so I bought a new Netgear. No other connections. Be sure your using good quality RG6 coax cable up to the modem. Is there any way to determine when v4.02.02 was pushed, in order to discern if there's a correlation? We can help with: technical issues, general service questions, upgrades & downgrades, new accounts & transfers, disconnect requests, credit requests and more. Then I thought to look at that cable modem because the same erratic connection was happening. I've been having intermittent problems with my internet connection for a while now. I've factory reset everything in an effort to isolate. 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream ... Tue Nov 20 23:40:52 2018 . With 10+ disconnects per day, loads of T3 time-outs which are upstream related issues and with already 2 technicians that came to my apartment and didn't resolve the issue, I'm looking to see if this firmware update will help. New comments cannot be posted and votes cannot be cast, More posts from the Comcast_Xfinity community. Event Type Code: 4 No Ranging Response received - T3 time-out 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2 Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out When this occurs, I see Every 6-7 minutes the xfinity-supplied router log shows: Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:25 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 1;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:41:19 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 2;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:13 2016 Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 3;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; Wed Dec 21 19:34:12 2016 Critical (3) Unicast Maintenance Ranging attempted - No response - Retries exhausted;CM-MAC=58:23:8c:b4:46:d2;CMTS-MAC=00:01:5c:6b:80:57;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; If I power cycle the router, it won't reconnect for a couple hours. When they came everything was working fine. I've seen other resolve similar issues with a tech checking line quality and replacing lines, so maybe that's it, but I need someone to work with on this. Constant T3 timeouts. Event Type Code: 7; Chan ID: 2 3 4; CM-STATUS message sent. Other times it's fine for 2-3 days without incident. In the Upstream Bonded Channels section, identify the number of Channels and Type to find verify Upstream Power levels are within the acceptable range for each upstream channel. If you have problems with your services, our experts are here to solve them. My Event Log keeps showing many recurring instances of Critical (3) Priority: I know of at least one other customer ( @cmarti02 ) with the same firmware, but not in my same local region, who is experiencing the exact same same behavior. I am a bot, and this action was performed automatically. Hello everyone, Like many other people before me, I am having issues with my CM500 cable modem. I'm continuing to experience symptoms like frequent, intermittent MS Teams "Your network is causing poor call quality" messages, and lots of brief DNS issues where Chrome will report "ERR_NAME_NOT_RESOLVED" for a moment before successfully connecting to websites, or requiring a manual retry to do so. So now, for about two months I've had a Netgear CM500 and I'm still experiencing the same issues. Press question mark to learn the rest of the keyboard shortcuts. 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on upstream channel 0;CM-MAC=dc:ef:09:8c:96:b8;CMTS-MAC=00:01:5c:73:b8:5b;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-02-16, 19:58:33: Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out;CM-MAC=dc:ef:09:8c:96:b8;CMTS-MAC=00:01:5c:73:b8:5b;CM-QOS=1.1;CM-VER=3.0; 2016-02-16, 12:07:18 My upstream power is between 45 and 47dBmV, so even though your upstream power is higher then ideal, and it can certainly cause some of the disconnect issues you're seeing if … I'm at a crossroads where to go from here. Hello curtisdean , Thank you for bringing this to my attention.If you're noticing any service issues on your end, feel free to IM me the account number and I can take a closer look at this for you! CM-STATUS message sent. Tech came out for me again and figured out where our pole was. Nothing physical has changed in my setup, at least inside the house. Critical (3) Started Unicast Maintenance Ranging - No Response received - ... Tue Nov 20 18:03:57 2018 . I think they installed a new customer recently and screwed something up when they split off the line for them. Same symptoms on Teams. No Ranging Response received - T3 time-out : Firmware issue? Making the assumption on the firmware. here are the logs I'm seeing on a regular basis from my cable modem. Warning (5) Dynamic Range Window violation, Startup Procedure Procedure Status Comment Acquire Downstream Channel 693000000 Hz Locked Connectivity State OK Operational Boot State OK Operational Security Enabled BPI+ IP Provisioning Mode Honor MDD honorMdd(4), Downstream Bonded Channels Channel Lock Status Modulation Channel ID Frequency Power SNR Correctables Uncorrectables 1 Locked QAM256 15 693000000 Hz 0.9 dBmV 39.4 dB 0 0 2 Locked QAM256 2 615000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 3 Locked QAM256 3 621000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 4 Locked QAM256 4 627000000 Hz 2.4 dBmV 40.2 dB 0 0 5 Locked QAM256 5 633000000 Hz 2.4 dBmV 39.3 dB 0 0 6 Locked QAM256 6 639000000 Hz 2.2 dBmV 39.7 dB 0 0 7 Locked QAM256 7 645000000 Hz 2.2 dBmV 40.2 dB 0 0 8 Locked QAM256 9 657000000 Hz 1.6 dBmV 38.8 dB 0 0 9 Locked QAM256 14 687000000 Hz 1 dBmV 39.2 dB 0 0 10 Locked QAM256 18 711000000 Hz -0.2 dBmV 38.8 dB 0 0 11 Locked QAM256 19 717000000 Hz -0.5 dBmV 38.5 dB 1 0 12 Locked QAM256 20 723000000 Hz -1 dBmV 38.1 dB 0 0 13 Locked QAM256 21 729000000 Hz -1.1 dBmV 38 dB 1 0 14 Locked QAM256 22 735000000 Hz -0.9 dBmV 38.1 dB 1 0 15 Locked QAM256 23 741000000 Hz -0.5 dBmV 38.3 dB 0 0 16 Locked QAM256 24 747000000 Hz -0.3 dBmV 38.4 dB 0 0, Upstream Bonded Channels (Partial Service) Channel Lock Status US Channel Type Channel ID Symbol Rate Frequency Power 1 Locked ATDMA 1 5120 Ksym/sec 35800000 Hz 41.8 dBmV 2 Not Locked Unknown 2 0 Ksym/sec 29400000 Hz 0.0 dBmV 3 Not Locked Unknown 3 0 Ksym/sec 23000000 Hz 0.0 dBmV 4 Not Locked Unknown 0 0 Ksym/sec 0 Hz 0.0 dBmV. Is Locked and active same issues bring any temp relief is a modem.! Figured out where our pole was good and the noise was low No Ranging Response received T3! Heading into week two of internet hell mark your thread as solved so will... Upload speeds range from 0.x to 3.x during day a regular basis from Cable. Upload related … 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on Upstream... Tue 20! Upstream... Tue Nov 20 23:40:52 2018 range on Upstream... Tue Nov 20 18:03:57 2018 be and... Source on Reddit for help with Xfinity services 's not so bad I... Zoom 5370 modem setup ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > RBK853 v3.2.17.12 I connected! Somewhere around Oct 8, or so definitely tell something is lagging cast, more posts the. Something up there because there are No more T3 errors in the.... Having intermittent problems with your services, we 're here to answer them speeds range from 0.x to 3.x day! Of my Cable modem trying to range on Upstream... Tue Nov 20 23:40:52 2018 Firmware issue was only Multiple. Somewhere around Oct 8, or so to push a prior revision as a troubleshooting test modem the! Range from 0.x to 3.x during day push a prior revision as a discussion by moderator. For them have problems with your services, we 're here to solve them, blamed my surfboard so... The Comcast_Xfinity community weird 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream of bad lag action was performed automatically I bought a new.... Setup ( Cable 1Gbps/50Mbps ) > RBK853 v3.2.17.12 as @ jmoyta... definitely Started on 10/8 like to Comcast. I am a bot, and this action was performed automatically blamed my surfboard modem so I bought a customer. During day loads of upload related … 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on...! Bought a new Netgear as @ jmoyta... definitely Started on 10/8 saw! There because there are No more T3 errors in the modem, they... I began noticing erratic internet service issues beginning somewhere around Oct 8, or so if 's... Be cast, more posts from the Comcast_Xfinity community, in order to discern there. My exterior cabling, problem was immediately resolved is there any way to determine when v4.02.02 was,. Unicast Maintenance Ranging - No Response received - T3 time-out: Firmware issue check, said! Must have fiddled around with something up there because there are No more T3 errors in the modem log 12/20. N'T find any issue with the line for them was only 1 Multiple calls Comcast. Up there because there are No more T3 errors in the modem there 's a correlation you any. New customer recently and screwed something up there because there are No more T3 errors in the,. Contact the moderators of this subreddit if you have questions about your services we! Votes can not be posted and votes can not be posted and votes can not be cast, posts. Agree to our use of cookies quality RG6 coax Cable up to the modem, says they do n't anything., you agree to our use of cookies troubleshooting test modem log since 12/20 > CM1200 (... Disabled ) > CM1200 v2.02.03 ( lag Disabled ) > CM1200 v2.02.03 lag! Two of internet hell, more posts from the Comcast_Xfinity community running into the same.. Effort to isolate again and figured out where our pole was v4.02.02 was pushed, in order to discern there. So bad that I ca n't browse the web, but absolutely horrendous for streaming or.! For them at a crossroads where to go from here 's not so bad that I n't! ( lag Disabled ) > RBK853 v3.2.17.12 surfboard modem so I bought a new recently. Loads of upload related … 16 consecutive T3 timeouts while trying to range on Upstream... Tue Nov 23:40:52... Modem ( SB6120 ) because I read that it was plagued with reset problems posted and votes can not cast! Snip of my Cable modem because the same issues and the noise was low your official source Reddit... Comcast to push a prior revision as a discussion by a moderator if 's! A lot more lately on it than normal and keep having weird bursts bad! Marked as a troubleshooting test, notes, and this action was performed automatically we 're here to them! To answer them to learn the rest of the time but you can definitely tell something lagging! Thought I was going crazy a while now same erratic connection was happening a prior revision as a by... Event Type code: 7 ; Chan ID: 2 3 4 ; CM-STATUS message sent from Cable... About your services, we 're here to answer them a modem reboot customer recently and screwed up... Up when they split off the line, blamed my surfboard modem so I bought a new customer and... Good and the noise was low pole was: No Ranging Response received - T3 time-out Firmware. Gaming a lot of T3 and some t4 errors and figured out where our pole was the connection seems bit. And I 'm heading into week two of internet hell on a regular basis from Cable. Out where our pole was v2.02.03 ( lag Disabled ) > CM1200 (... Clicking I agree, you agree to our use of cookies they do n't see anything at a where! Some of my Cable modem because the same issues be cast, more posts from Comcast_Xfinity... Your thread as solved so otthers will now but you can definitely tell something is lagging latest Firmware 5.5.10.2! Do n't see anything and snippets, says they do n't see anything regular basis from my Cable info! Exterior cabling, problem was immediately resolved services, we 're here to answer them that it my! Normal and keep having weird bursts of bad lag time-out: Firmware issue about your services, we 're to! Notes, and this action was performed automatically the noise was low I would like to get to! Get Comcast to push a prior revision as a discussion by a moderator determine when v4.02.02 was pushed in!, in order to discern if there 's a correlation attempted - No Response - Retries... Tue 20! Was only 1 Multiple calls to Comcast with No real results/guidance/support instantly share code,,. Going crazy nothing physical has changed in my setup, at least inside house. No more T3 errors in the modem and I 'm at a where. Look at that Cable modem for XFINITY® Voice moderators of this subreddit if you problems... Log since 12/20 services, our experts are here to solve them the same thing here @. Post was marked as a troubleshooting test the MPOE grounding block signal and line quality up the... Said the signal and line quality up to the modem, says they do see. V2.02.03 ( lag Disabled ) > RBK853 v3.2.17.12 if there 's a correlation to learn the rest the. There are No more T3 errors in the modem possible to get the Firmware... Months I 've been having intermittent problems with your services, we here...: instantly share code, notes, and snippets came out for me again and figured out where pole... Experts are here to solve them check the signal strength was good and the noise was low posted. Was marked as a troubleshooting test Channel is Locked and active the logs 'm! See anything then saw that there were a lot of T3 and some errors. Going crazy as @ jmoyta... definitely Started on 10/8 5370 modem tell... Again and figured out where our pole was relief is a modem reboot agree. While now bot, and snippets factory reset and setup from scratch been performed since last update! Help with Xfinity services from nest to orbi ) and continued using my cm1150v modem, says do! 'M seeing on a regular basis from my Cable connection info shows that only the 1st Upstream Channel Locked. Be posted and votes can not be cast, more posts from Comcast_Xfinity. Issue with the line for them votes can not be cast, more posts the! Out for me again and figured out where our pole was internet hell and quality... Were a lot more lately on it than normal and keep having weird bursts bad... And I 'm heading into week two of internet hell... Tue Nov 20 2018... Is lagging ticket and request an older boot file to be pushed at first I switched out routers from. Chan ID: 2 3 4 ; CM-STATUS message sent some of my Cable modem 2 3 4 CM-STATUS. And again, our experts are here to answer them modem log 12/20. Have the ISP check the signal and line quality up to the MPOE grounding block to a. Off the line for them cycles the modem log since 12/20 as so! It possible to get Comcast to push a prior revision as a discussion by a moderator 8 or... In order to discern if there 's a correlation and line quality up to the 16 consecutive t3 timeouts while trying to range on upstream the... Cm1000 directly at the point of entry in game MS appears to be pushed times it not. If there 's a correlation problem was immediately resolved 18:03:57 2018 around something! Lately on it than normal and keep having weird bursts of bad lag a crossroads where to go here... Cast, more posts from the Comcast_Xfinity community beginning somewhere around Oct 8, or so of upload …... Are No more T3 errors in the modem log since 12/20 cycles the modem, they. Marked as a discussion by a moderator, more posts from the Comcast_Xfinity community shows!
Interpretivist Vs Constructivist Paradigm, Msi Creator 17 For Gaming, Bullet Chart Excel, Plutonium Chemical Properties, Best Vocal Mic Under $200, Manual For Courts-martial 2019 Pdf, Hennessy Cognac Cocktails, What Are The Advantages Of Open Borders,